tisdag 12 maj 2009

Mittnytt - Brist på gode män



Jag tycker det är tragiskt att vi behandlar de eldsjälar som arbetar som godemän i vårt samhälle så här. Jag har själv en god insikt i vad det krävs för att vara godman och förvaltare, och det är inte alltid så lätt.

Personer som har det svårt och som inte klarar av att sköta sin egna ekonomi, bör ha en godman eller en förvaltare som hjälper till att styra upp privatekonomin. Att vi i vårt samhälle har valt att inte ge de som gör ett fantasiskt jobb mer bekräftelse tycker jag är tragiskt.

Att man inte heller ställer några speciella krav på den som är godman är också tragiskt. Men att inte lyfta fram de fantastiska människorna som gör ett fantastiskt jobb är fel.

Ge högre ersättning till de som väljer att vara godman och ge dem en ordentlig utbildning. På detta sätt kan de bra personerna som är godman fortsätta göra ett bra jobb och man sorterar bort alla jävla rötägg som sitter och missbrukar det förtroende som det innebär att vara godman.

I media har det nu förekommit artiklar om personer som har missbrukat sin befogenhet som godman och inte sköta pengarna på ett rätt och riktigt sätt. Dessa personer kan hängas från det högsta trädet, då de stjäl pengar från någon som redan har det svårt.

Ett stort till er som väljer att vara godman och som tar er ansvar på alvar. TACK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ShareThis