onsdag 20 maj 2009

Ardalan och Andreas har gjort det igen!!!


Hahaha! trodde inte det var sant när jag tittade in på SR.se idag. Vilka hittar jag inte om där?

Jo….

(virveltrumma)

ANDREAS OCH ARDALAN (fanfar)

Klicka här för att höra intervjun

Nu har det så omskrivna radarparet gjort det igen!
Idag valde nämligen Andreas att lämna in en polisanmälan mot företaget Folkia för ocker.

Okej, vad kommer nu detta leda till?

1. Polisen som redan har mycket att göra får ett ärende till att skriva papper på

2. Andreas kommer intervjuas i olika media

3. Ardalan få mer publicitet till sin kampanj

4. Polisen kommer inse att detta bara kommet ta massa tid och utan att ge reslutat.

5. Andreas intervjuer publiceras och han framställer sig som en person det är synd om.

6. Ardalan får frågor om vad han tänker göra mot detta med ocker och han lobbar ännu mer för sin valkampanj.

7. Polisen kommer lägga ner utredningen.

Så här har vi nu flödet vilka är vinnarna på detta och vilka är nu förlorarna på detta?

Vinnare nummer ett är media som nu ganska enkelt kan fylla ut delar av sina tidningar med ganska aktuellt och lättskrivet material.

Vinnare nummer två blir Folka som får gratis marknadsföring och ett ypperligt tillfälle att få utrymme i de stora medierna.

Vinnare nummer tre blir Ardalan som får publicitet. De han inte inser är att han hjälper de övre två mer än vad han själv tror. Bra jobbat!

Vilka är då förlorarna?

Polisen får en helt onödig polisanmälan. Detta påverkar nog inte dem i det stora hela men det är nog ändå inte uppskattat.

Störta förloraren på detta är stackars Anders som tydligen inte har läst om mina råd jag gav honom tidigare i min blogg. Istället för att dra sig ur hela denna cirkus har han låtit Ardalan locka på hans ”mediakåthet”.

Andreas nu visar du bara ännu mer hur oförmågen du är att förstå saker i det stora hela. Jag är glad att du fick en betalningsanmärkning. Du visar så klart att du inte kan fatta vuxna och riktiga beslut. Denna betalningsanmärkning är bra för dig, då den hindrar dig från att fatta ekonomiska beslut du inte har teckning för.

För lyssna nu på mig kära läsare!

Att Andreas, som inte kunde/orkade läsa det tydligt utskrivna avgifterna på hemsida för sitt lån eller förstå avtalet han godkände. Skulle kunna/orka/förstå läsa sig in på vad han egentligen gör en polisanmälan i mot, är helt orimligt.

Andreas här finns det en länk till en artkel om ocker på Wikipedia. Om du känner att du är kapabel och att du orkar läs den, så läs den och sluta vara så urbota korkad och dansa efter Ardalans pipa.

Nu över till Folkia.

Grattis Folkia! Detta kommer bli bra publicitet för er och ni kommer få mycket utrymme. Jag är ganska säker på att det kommer gynna er och att ni kommer vara lika proffsiga i denna debatt som ni var i den i uppdrag granskning. Jag tyckte att Per Spångberg gjorde ett mycket bra framträdande där och svarade på frågorna han tilldelades med glans.

1 kommentar:

  1. Hej, hela debatten är märklig, var är det egna ansvaret för beslut och konsekvenser?
    Att bankerna hackar på sms-lån är inte konstig, de vill själva ta över affären. Om sms-lån förbjuds, vart kan du då vända dig för attlåna 3000 kr i 30 dagar? Banken ställer inte upp. Betänk att många använder lånet förnuftigt, jag såg en ensam mamma som hamnat i en ekonomisk svacka och lånat för att inte bli efter med hyran. 2 veckor senare kunde hon betala. Mvh PK

    SvaraRadera

ShareThis