fredag 13 mars 2009

Artikel om smslån i DN


Läste precis en artikel i DN om att obetalda smslån bland ungdomar minskar! Detta är jätte positiva nyheter, tycker jag.

Andelen unga som hamnar hos kronofogden pga. obetalda smslån har minskat med nästan hälften. Jag undrar vad det kan beror på? Kan det vara så att ungdomar har blivigt bättre på att återbetala sina lån eller är det att unga väljer att låna mindre?

Jag hoppas att detta kan vara för att ungdomar har fått bättre vetskap om att det är viktigt att betala tillbaka sina skulder och inte leva över sina tillgångar.

I artikeln har Maria Victorin intervjuat Jan Åkerlund om vad han tycker om detta. Som vanligt tar herr Åkerlund all cred för att andelen obetalda smslån bland ungdomar har minskat. Fy fan för dig Jan Åkerlund, det ända du har gjort är att klaga över smslån. Du har inte gjort ett skit för att utbilda unga.

Jag tycker att de som ska få uppmärksam het är de duktiga lärare, föräldrar och kamrater som har hjälpt till att bidra till att obetalda smslån bland unga minskar. Jan Åkerlund har inget med detta att göra!

Ett klart bevis på att Jan Åkerlund är helt inkompetent är det faktum att antalet obetalda smslån bland äldre har ökat. Detta styrker min teori om att det är familjer och skolor som har tagit ett större ansvar att utbilda unga.

Skulle det vara så att det är kronofogdemyndigheten och Jan Åkerlunds arbete som har gett effekt skulle antalet obetalda smslån minska, oavsett ålder på låntagare.

Alltså en stor utmärkelse till de personer som tar ansvar för att utbilda och upplysa ungdomar om smslån. Jan Åkerlund får dock fortsätta stå kvar i skamvrån, med dumstrut och skämmas!

Här kan du läsa hela artikeln på DN:
Artikel DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ShareThis