onsdag 20 maj 2009

Ardalan är i hetluften idag!


Hitta en till sak om min nya favorit. som ni säkert såg är Ardalan i Blekinge nu och har blivigt intervjuad av SR där nere.

Här kan du lyssna på reportaget.

Jag gillar Ardalans frågor!

Ardalan
- ”Har du tagit sms-lån?”

Ardalan
- ”vad tycker du om sms-lån?”

Oj oj OJ! Stora journalistpriset har en given vinnare.
Gillar den riktige reportens fråga till Ardelan om att han kanske bara ”sparkar in öppna dörrar”. Mycket bra liknelse!

Ardalan gör nämligen inget nytt och han lyfter heller inte fram någon ny sexig fakta.

Jag är ledsen att detta kanske har blivigt till synes en hatblogg mot Ardalan Shekarabi. Det är givetvis inte meningen. Ardalan Shekarabi läser du detta vill jag bara förtydliga att du säkert är en jätte mysig kille.

Vi kanske kan ta en fika du och jag och prata om känslor och sånt.
Du kan förstående nicka medans jag grinar ut om hur synd det är om mig. För att du sedan ska ”slå näven i borde” och ropa ut att det visst är synd om mig.
Du lovar mig att du ska hjälpa mig och göra något om saken.
Sen rusar du iväg (Ardalan Shekarabi) och drar på dig stålmannendräkten och flyger ut i Europa för att rädda alla människor det är så synd om!

Låt oss inte glömma i all smutskastning att Ardalan Shekarabi är en mycket smart människa. Han får mycket publicitet och en bred opinion. Strategiskt mycket smart.

Det jag känner är problemet är att Ardalan Shekarabi lägger fokus på fel saker. Fokusera på de som det verkligen är synd om, äldre och sjuka som inte får den uppskattning och respekt de förtjänar. Ardalan Shekarabi väljer hellre att göra ”yxskaftet” Andreas Eriksson till rikskändis pga att han inte förstår bättre.

Andreas var tydligen styrd!



Gissar att jag hade rätt om Andreas.
Klart bevis på att Andreas inta styrde allt bakom polisanmälan mot Folka. Denna bild är från Ardalans twitter.

Ardalan och Andreas har gjort det igen!!!


Hahaha! trodde inte det var sant när jag tittade in på SR.se idag. Vilka hittar jag inte om där?

Jo….

(virveltrumma)

ANDREAS OCH ARDALAN (fanfar)

Klicka här för att höra intervjun

Nu har det så omskrivna radarparet gjort det igen!
Idag valde nämligen Andreas att lämna in en polisanmälan mot företaget Folkia för ocker.

Okej, vad kommer nu detta leda till?

1. Polisen som redan har mycket att göra får ett ärende till att skriva papper på

2. Andreas kommer intervjuas i olika media

3. Ardalan få mer publicitet till sin kampanj

4. Polisen kommer inse att detta bara kommet ta massa tid och utan att ge reslutat.

5. Andreas intervjuer publiceras och han framställer sig som en person det är synd om.

6. Ardalan får frågor om vad han tänker göra mot detta med ocker och han lobbar ännu mer för sin valkampanj.

7. Polisen kommer lägga ner utredningen.

Så här har vi nu flödet vilka är vinnarna på detta och vilka är nu förlorarna på detta?

Vinnare nummer ett är media som nu ganska enkelt kan fylla ut delar av sina tidningar med ganska aktuellt och lättskrivet material.

Vinnare nummer två blir Folka som får gratis marknadsföring och ett ypperligt tillfälle att få utrymme i de stora medierna.

Vinnare nummer tre blir Ardalan som får publicitet. De han inte inser är att han hjälper de övre två mer än vad han själv tror. Bra jobbat!

Vilka är då förlorarna?

Polisen får en helt onödig polisanmälan. Detta påverkar nog inte dem i det stora hela men det är nog ändå inte uppskattat.

Störta förloraren på detta är stackars Anders som tydligen inte har läst om mina råd jag gav honom tidigare i min blogg. Istället för att dra sig ur hela denna cirkus har han låtit Ardalan locka på hans ”mediakåthet”.

Andreas nu visar du bara ännu mer hur oförmågen du är att förstå saker i det stora hela. Jag är glad att du fick en betalningsanmärkning. Du visar så klart att du inte kan fatta vuxna och riktiga beslut. Denna betalningsanmärkning är bra för dig, då den hindrar dig från att fatta ekonomiska beslut du inte har teckning för.

För lyssna nu på mig kära läsare!

Att Andreas, som inte kunde/orkade läsa det tydligt utskrivna avgifterna på hemsida för sitt lån eller förstå avtalet han godkände. Skulle kunna/orka/förstå läsa sig in på vad han egentligen gör en polisanmälan i mot, är helt orimligt.

Andreas här finns det en länk till en artkel om ocker på Wikipedia. Om du känner att du är kapabel och att du orkar läs den, så läs den och sluta vara så urbota korkad och dansa efter Ardalans pipa.

Nu över till Folkia.

Grattis Folkia! Detta kommer bli bra publicitet för er och ni kommer få mycket utrymme. Jag är ganska säker på att det kommer gynna er och att ni kommer vara lika proffsiga i denna debatt som ni var i den i uppdrag granskning. Jag tyckte att Per Spångberg gjorde ett mycket bra framträdande där och svarade på frågorna han tilldelades med glans.

torsdag 14 maj 2009

Frälsaren, Ardalan är här!



Stackars Ardalan som inte får gå på krogen .
Nu är jag inte är helt rättvis. Självklart skall det inte finnas någon diskriminering.

Men just nu stör jag mig på allt den här killen säger. Tycker att Ardalan är så jävla töntig när han pratar och han pratar som att han är Jesus och att det är synd om alla.

Personligen är jag en person som försöker se till att bra jag fått här i livet. Personligen försöker jag se alla möjligheter detta fantastiska land har givigt mig. Då stör jag mig på personer som försöker säga till medmänniskor att det är synd om dem, även fast de kanske inte ens vet av det själv.

Har så mycket galla att spy över denna kille just nu. Hoppas bara han vågar stå upp för sig själv och inte är nån fegis som bara är snäll och söt. Ardalan du är så söt du!

tisdag 12 maj 2009

skuldsatt.nu



ÅH HERRE GUD!

Detta var det värsta jag sett i hela mitt liv. Självgodare kille får man leta efter.

Ardalan måste jag säga gör ett smart drag att marknadsföra sig på detta viset. Att med kraft angripa en bespottad bransch och driva en fråga där man snabbt kan få opinionen med sig oavsett parti färg.

Tråkigt att han endast gör detta för att fjäska till sig röster i valet till Europaparlamentet i juni 2009 och inte för att han brinner för att ta upp frågan och diskutera den seriöst.

Han gör det väldigt enkelt för sådana som mig, (som inte från början har bestämt mig att smslån är dåliga) att se igenom hans fjäsk.

Satt och läst igenom hans hemsida skuldsatt.nu och insåg direkt hur lite fakta och kunskap han egentligen har om branschen och företagen han anklagar för ocker.

Ardalan om du läser detta lyssna på mitt råd och plugga på lite. Så slipper du se ut som en idiot i stora stygga Europa. Inte nog med att du gör bort dig här hemma i Sverige.

Debatten och diskussionen om SMS-lån välkomnar jag varmt. Upp med frågan i det stora medierna.
Problemet ligger i det uppenbara att alla vill göra något åt den uppenbara problematiken med SMS-lån. Men ingen vill sätta sig bakom skolbänken och faktiskt läsa in sig på hur det fungerar.




Ardalan du gör även ett annat genidrag!

”ja jag vet, jag gör en intervju med en stackars ungdom som har blivigt skuldsatt av SMS-lån” BRA NYTÄNK DÄR ARDALAN!!!!!

Om uppdrag granskning misslyckades fatalt, varför skulle då du lyckas?

Det ända du gör med denna intervju är att visa upp ur korkade människor det fin i vår kära land! Stackars Andreas Eriksson i intervjun kan ju uppenbart inte sköta sin ekonomi och är helt oförmögen att läsa och förstå avtal.

Det är för personer som Andreas som vi har tagit fram systemet med betalningsanmärkningar. Detta för att kunna skydda Andreas så han inte får impulser att ta stora lån eller köpa tv på avbetning.

Jag tycker uppriktigt synd om Andreas, Jag tycker synd om honom för att han lurats in av Ardalan att visa upp sig som en total förlorare. Andreas du borde be om att denna intervju skulle försvinna från Youtube! Jag tror inte att du förstår att Ardalan framställer dig som en förvuxen baby, som inte kan fatta genomtänkta beslut och som en person som man måste förklara saker för flera gånger innan du förstår.

Andreas om du läser detta, erkänn att du är en ”fuckup” som inte orkade sätta dig in i vad du gjorde när du lånade pengar, utan att ha för avsikt att betala tillbaka dem på utsatt tid. Rädda den lilla stolthet du har kvar! Låt inte Ardalan använda dig i sitt fjäsk till röster. Låt inte Ardalan förnedra dig framför hela svenska folket för egen vinningskull. Sluta tyck synd om dig själv och ta konsekvenserna av ditt handlande. Andreas gör detta och rädda den lilla uns av heder du fortfarande har kvar!

”Mer konsumentkunskap till elever”


Detta tycker jag verkar mycket bra. Satsa på utbildning för de unga! Utbilda ungdomar i skolan att bli mer förnuftiga konsumenter.

Lyssna nedan på reportaget nedan från SR

Lyssna här

SMS Lån ökar lavinartat.... HÄLP!



Ja ha nu var skrämselpropagandan här igen. Jag behöver inte säga så mycket mer, ni vet alla vad jag tycker om det här.

Mittnytt - Brist på gode män



Jag tycker det är tragiskt att vi behandlar de eldsjälar som arbetar som godemän i vårt samhälle så här. Jag har själv en god insikt i vad det krävs för att vara godman och förvaltare, och det är inte alltid så lätt.

Personer som har det svårt och som inte klarar av att sköta sin egna ekonomi, bör ha en godman eller en förvaltare som hjälper till att styra upp privatekonomin. Att vi i vårt samhälle har valt att inte ge de som gör ett fantasiskt jobb mer bekräftelse tycker jag är tragiskt.

Att man inte heller ställer några speciella krav på den som är godman är också tragiskt. Men att inte lyfta fram de fantastiska människorna som gör ett fantastiskt jobb är fel.

Ge högre ersättning till de som väljer att vara godman och ge dem en ordentlig utbildning. På detta sätt kan de bra personerna som är godman fortsätta göra ett bra jobb och man sorterar bort alla jävla rötägg som sitter och missbrukar det förtroende som det innebär att vara godman.

I media har det nu förekommit artiklar om personer som har missbrukat sin befogenhet som godman och inte sköta pengarna på ett rätt och riktigt sätt. Dessa personer kan hängas från det högsta trädet, då de stjäl pengar från någon som redan har det svårt.

Ett stort till er som väljer att vara godman och som tar er ansvar på alvar. TACK!

Sms-lån leder inte till betalningsanmärkningar


Newsdesk.se skriver på sin hemsida att betalningsanmärkningar genererade av sms-lån är överdriven. Folkia hävdar att deras kreditförluster fortfarande är dem samma (under 2%) trots rådande lågkonjunktur.

Artikeln menar att det är varken produkten eller möjligheten att snabbt låna pengar via sms som är problemet, utan snarare att det förekommer många oseriösa aktörer på marknaden.

”- Vi hoppas att den sedvridna debatten om sms lån kommer att ebba ut i och med att mobilen blir ett allt vanligare verktyg för finansiella tjänster. Problemen i branschen för sms lån ligger inte i själva mobilen utan hos vissa aktörers brist på seriositet då de exempelvis inte genomför tillräckliga kreditupplysningar på sina kunder, säger Marcus Lindström, marknadschef på Folkia.”

Denna artkel tyckte jag var mycket spännande, även fast jag kanske inte vågar lita på den till hundra procent. Självklart är det inte produkten eller mobiltelefonen som är problemet. Enligt mig är det alltid upp till individen att själv ansvara för att betala tillbaka sina skulder och själv överlägga om han/hon behöver låna pengar.

Folkia framhäver att de gör noggranna kreditkontroller på sina kunder. Vilket är bra. Men vad man inte skyltar med är att anledningen till detta är till största del att skydda dig själv som företag. Genom att göra en kreditupplysning på sina kunder mäter de kundernas återbetalningsförmåga.

När de väl har mätt kundens återbetalningsförmåga gör de en analys, där det bedömer risken att inte få tillbaka pengarna de lånar ut.

Således är kreditupplysningen viktigare för Folkia, än för kunden! Det blir därför lite fel när Folkia framhäver att de gör detta enbart för att värna om sina medmänniskor.

Jag tycker att det är självklart att alla företag som lånar ut pengar skall göra en kreditupplysning på sina kunder. Detta för att de själva skall kunna bedöma risken på sina kunder. Ett företag måste jobba stenhårt för att få en så återbetalningsstark kundgrupp som möjligt. Tanken med alla företag är att tjäna pengar. Vi får inte glömma det.

Punkt nummer två som jag inte direkt köper är argumentet att kreditförlusterna skulle vara de samma. Jag hoppas att den fortfarande är låg. Då detta bevisar att de som lånar har för avsikt att betala tillbaka sina lån. Men att kreditförlusten inte skulle påverkas av lågkonjunkturen låter lite för bra för att vara sant.

Självklart påverkas även alla företag om arbetslösheten ökar och omsättningen i samhället minskar. Mig veterligen ökar kreditförlusterna i alla branscher, dock olik mycket.

Så fy på Folkia, som försöker undanhålla att det är ett företag som har för avsikt att tjäna pengar och att det inte lämnar korrekta siffror på sina kreditförluster. De borde ha medgivigt att kreditförlusterna har ökat, men inte alls lika mycket som hos andra företag i samma bransch eller i andra branscher.

Så åter till mitt ledord. Det är upp till individen att själv ansvara för vad man gör och sen ska de som styr detta land satsa pengar på att utbilda vår befolkning till att ta klokare beslut, istället för att sätta massa ”store bror”-lagar som begränsar vår frihet.


Läs hela artikel

ShareThis